צו ירושה מחיר – כמה עולה צו ירושה?

התשובה לשאלה כמה עולה לעשות צו ירושה אצל עורך דין מחולקת לשניים:

1. שכר טרחת עורך הדין

התעריף המינימלי מטעמה של לשכת עורכי הדין לעלות טיפול בצו ירושה הינו 3,652 ש”ח, בתוספת מע"מ .על אף האמור, התעריף המינימלי אינו מחייב את עורכי הדין וכל עורך דין ירושה רשאי לגבות שכר טרחה שונה מתעריף הלשכה כאמור וזאת בהתאם למורכבות הטיפול המוערכת על ידו.

נדגיש כי בהתאם לסעיף 7.ב להנחיות והחלטות ועדת הייעוץ לענייני פרסומת שפורסמו בגיליון מספר 53 בביטאון האתיקה המקצועית, לא ניתן לפרסם מחירים באינטרנט אך נוכל לציין כי בשאלה מהו מחיר צו ירושה, משרדנו גובה סכום נמוך באופן משמעותי מהסכום המצוין בתעריפי הלשכה.

חשוב לציין כי עלות צו ירושה כוללת את הטיפול בהגשת הבקשה לצו ירושה ואינה כוללת טיפול במקרים המנויים בחוק אשר בגינם יועבר הטיפול בבקשה לצו ירושה לטיפול בית המשפט לענייני משפחה. במקרים מסוג זה עלות צו ירושה הינה שונה והלקוח יופנה לקבלת הצעת מחיר נפרדת לטיפול עורך דין הירושה, בבקשה מורכבת לצו ירושה.

2. אגרות

הגשת בקשה לצו ירושה כרוכה בתשלום אגרות לרשם הירושות.

אגרה ראשונה הינה אגרת פתיחת תיק הבקשה לצו ירושה בסך 429 ₪. אגרה שניה היא אגרת הפרסום בעיתון (אלו אותם מודעות קטנות אותן הנכם מכירים ככל הנראה מהעמודים האחרונים בעיתונים כלכליים) בסך 130 ₪. אגרה זו המיועדת לכיסוי עלויות פרסום בקשתכם לצו ירושה בעיתון. הפרסום נועד לצורך מתן האפשרות לפלוני להגיש התנגדות לבקשתכם לצו ירושה. הפרסום בעיתון הוא שלב חובה אשר בלעדיו לא ינתן צו ירושה עלידי הרשם לענייני ירושה.

גובה האגרות משתנה מעת לעת ומתפרסם בשירות התשלומים הממשלתי, המאפשר תשלום האגרות באופן עצמאי ונוח.

לסיכום, אם הבקשה שלכם לצו ירושה, הינה בקשה סטנדרטית, שכר הטרחה הצפוי להגשת הבקשה עבורכם צפוי להיות נמוך משמעותית משכר הטרחה המומלץ על ידי לשכת עורכי הדין.

מהו צו ירושה? מי יכול להגיש בקשה לצו ירושה? מהו התהליך וכמה זמן הוא אורך? מענה לכל השאלות ומידע מפורט, תמצאו כאן!

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים:

עוד בנושא

יפוי כח מתמשך

לתכנן את העתיד עכשיו! יפוי כח מתמשך – ההליך היחיד ששם את השליטה בעתידכם בידיים שלכם יפוי כח מתמשך הוא המסמך המשפטי היחידי הקיים היום אשר מאפשר לכם לקבוע כיצד

קרא עוד »
דילוג לתוכן